Ga terug

Jambalaya met chorizo en kip

Een jamalaya is de Amerikaanse variant op de Spaanse paella. Deze variant krijgt extra pit door de chorizo en cayennepeper. Ik gebruik wat meer groente als in het originele recept.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Trefwoord Bleekselderij, Chorizo, Kippendij, paprika, Rijst, Sperziebonen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 4 personen
calorieën 553kcal

Ingrediënten

  • 125 gr. Chorizo worst
  • 250 gr. Kipdijfilet
  • 2 st. Uien
  • 2 st. Gele paprika
  • 2 stengels Bleekselderij
  • 400 gr. Sperziebonen
  • 1 ½ blokje Kippenbouillon
  • 700 ml. Water heet
  • 4 el. Zonnebloemolie
  • 1 tl. Paprikapoeder
  • 1 tl. Cayennepeper gemalen
  • 200 gr. Rijst

Instructies

  • Snijd de chorizo in smalle plakjes en de kipdijfilet in reepjes
  • Snipper de uien
  • Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes
  • Snijd de bleekselderij in boogjes
  • Maak de sperziebonen schoon
  • Bereid de kippenbouillon met het water
  • Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan
  • Voeg de kip, het paprikapoeder en de cayennepeper toe en bak 3 minuten. Schep uit de pan
  • Doe de rest van de olie in de pan en bak de chorizo 3 minuten
  • Voeg de ui toe en bak 5 minuten mee
  • Schep de groente erdoor
  • Voeg de rijst toe, schenk de bouillon erbij en breng aan de kook
  • Roer door en draai het vuur laag
  • Laat het rijstmengsel met de deksel op de pan in 25 minuten gaar worden zonder te roeren
  • Voeg na 15 minuten de kip toe
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Garneer eventueel met een schijfje citroen en fijngesneden bieslook

Notities

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar het dan afgedekt in de koelkast en verwarm het al roerend op een laag vuur.