Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Pin
Jambalaya met chorizo en kip
Een jamalaya is de Amerikaanse variant op de Spaanse paella. Deze variant krijgt extra pit door de chorizo en cayennepeper. Ik gebruik wat meer groente als in het originele recept.
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Amerikaans
Trefwoord
Bleekselderij, Chorizo, Kippendij, paprika, Rijst, Sperziebonen
Voorbereidingstijd
20
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
Porties
4
personen
calorieën
553
kcal
Ingrediënten
125
gr.
Chorizo
worst
250
gr.
Kipdijfilet
2
st.
Uien
2
st.
Gele paprika
2
stengels
Bleekselderij
400
gr.
Sperziebonen
1 ½
blokje
Kippenbouillon
700
ml.
Water
heet
4
el.
Zonnebloemolie
1
tl.
Paprikapoeder
1
tl.
Cayennepeper
gemalen
200
gr.
Rijst
Instructies
Snijd de chorizo in smalle plakjes en de kipdijfilet in reepjes
Snipper de uien
Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes
Snijd de bleekselderij in boogjes
Maak de sperziebonen schoon
Bereid de kippenbouillon met het water
Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan
Voeg de kip, het paprikapoeder en de cayennepeper toe en bak 3 minuten. Schep uit de pan
Doe de rest van de olie in de pan en bak de chorizo 3 minuten
Voeg de ui toe en bak 5 minuten mee
Schep de groente erdoor
Voeg de rijst toe, schenk de bouillon erbij en breng aan de kook
Roer door en draai het vuur laag
Laat het rijstmengsel met de deksel op de pan in 25 minuten gaar worden zonder te roeren
Voeg na 15 minuten de kip toe
Breng op smaak met peper en zout.
Garneer eventueel met een schijfje citroen en fijngesneden bieslook
Notities
Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar het dan afgedekt in de koelkast en verwarm het al roerend op een laag vuur.