Ga terug

Pasta alla crema di sardine

Een romige vissaus voor over de pasta
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord Ansjovis, Kappertjes, Pasta, Room, Sardines
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties 2 personen
calorieën 695kcal

Ingrediënten

  • 1 blik Sardines in olie
  • 125 ml Kookroom evt. Light
  • 250 gr Pasta
  • 4 st Ansjovis uit blik
  • 2 tl Kappertjes
  • 15 gr Basilicum vers

Instructies

  • Kook de pasta zoals op de verpakking vermeld en laten uitlekken
  • Sardines uit de olie nemen en uit laten lekken
  • Pureer de uitgelekte sardines met de kookroom in een keukenmachine glad
  • Ansjovisfilet klein snijden
  • Sardineroom zachtjes verwarmen
  • Kappertjes en ansjovis op het laatst bijvoegen
  • Basilicum in stukjes scheuren (houd wat blaadjes achter voor de garnering)
  • Pasta mengen met de sardineroom en bestrooien met de basilicum

Notities

Hierbij past prima de salade van geroosterde paprika met ricotta! Zie un mijn blog voor het recept.