Ga terug

Chakchouka met aubergine, paprika en feta (Violife)

Een recept uit de Arabische keuken waar de ware groente liefhebber z'n vingers bij af zal likken. Mooie warme smaken en natuurlijk hartsikke mager en gezond!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Arabisch, Noord-Afrikaans, Veganistisch, Vegetarisch
Trefwoord Afrikaans, Arabisch, Auberginne, paprika, Tomaat
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 3 personen
calorieën 429kcal

Ingrediënten

  • `1 grote ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 tl komijnzaad
  • 2 tl paprikapoeder
  • ½ tl chilivlokken
  • 1 st aubergine blokjes van 1 cm
  • 3 st paprika verschillende kleuren
  • 400 gr tomatenblokjes event. blik
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 dl water
  • 75 g feta of geitenkaas Vialife indien veganistisch
  • 3 st eieren weglaten indien veganistisch
  • peper en zout
  • 2 el peterselie, koriander, lente ui, munt naar keuze

Instructies

  • Was de aubergine, snijd in blokjes van 1 cm. Verdeel de aubergine over een bord of schaal en bestrooi met zout.
  • Laat ongeveer 15 minuten het vocht uit de aubergine trekken en dep vervolgens af met keukenpapier.
  • Schil en snij intussen de ui en knoflook fijn en bak deze in een scheutje olijfolie in een (gietijzeren)pan met dikke bodem
  • Voeg het komijnzaad, de paprikapoeder en chillivlokken toe en bak deze mee.
  • Snijd de paprika's in repen. Niet te smal maar ook niet te dik. Bak deze mee in de pan
  • Dep de blokjes aubergine droog en voeg toe aan de pan en bak ongeveer 5 minuten mee onder af en toe roeren
  • Voeg het bouillonblokje, het water en de tomatenblokjes toe en laat het 7 minuten pruttelen
  • Maak kuiltjes in het prutje en voeg de eieren stuk voor stuk toe.
  • Leg de deksel op de pan en laat nog 8 minuten heel zachtjes koken tot de eieren gestold zijn. (indien veganistischgeen eieren maar wel laten koken)
  • Neem van het vuur en verdeel oer de borden. Strooi af met de verbrokkelde kaas of Vialive en de groene kruiden