Ga terug

Garnalen (vis) curry met groenterijst

Een lekker romige, lichtpittige curry geserveerd met een koolhydraadvervangende groenterijst.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Arabisch, Oosters
Trefwoord broccolirijst, Curry, garam masala, Garnalen, groenterijst
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 ruime hapjespan
  • 1 Koekenpan

Ingrediƫnten

  • 1 st ui zeer fijn gesnipperd
  • 1 st rode peper zaad verwijderd en fijn gesnipperd
  • 3 st tomaten in kleine blokjes gesneden
  • 5 tenen knoflook geperst
  • 5 cm gember geschild en geraspt
  • 300 g grote garnalen, gepeld of vis
  • 400 g groenterijst ik nam broccolirijst
  • 1 el citroensap
  • 1 mespunt komijnpoeder
  • 1 el garam masala
  • 2 tl kurkumma
  • 150 ml visbouillon van blokje
  • 200 ml kokosmelk pakje of blik
  • olie om in te bakken
  • vers gesneden koriander vindt niet iedereen lekker

Instructies

  • Maak een marinade van de gember, rode peper, knoflook, kurkumma en citroensap. Voeg wat peper en zout toe. (Zout helpt bij het marineren)
  • Voeg de garnalen (of de vis) toe en roer zachtjes maar goed door. Laat minimaal een half uur marineren op een koele plek. Langer is geen probleem.
  • Verwarm in een ruime pan wat olie en fruit hierin de ui licht aan.
  • Voeg de komijnpoeder en de garam masala toe.
  • Voeg de tomatenblokjes en bouillon toe en laat deze even zachtjes pruttelen om de smaak goed op te nemen.
  • Voeg de garnalen of vis toe en laat even meekoken tot ze gaar zijn. Let op laat de garnalen of de vis niet TE gaar worden want dan zijn ze droog en niet lekker. e kooktijd ligt dichter bij de 5 dan bij de 10 minuten.
  • Roerbak in een koekenpan de groenterijst in een paar minuten beetgaar