Bimi komkommer Kokoscurry met Bloemkoolrijst

Bimi komkommer Kokoscurry met Bloemkoolrijst
Delen is lekker

Overkomt dat jou ook weleens? Je loopt bij de groente langs de vitrine en dan valt je oog op iets wat je nog niet eerder is opgevallen. Je pakt het op en bekijkt het van alle kanten. Is het niet ingepakt dan kun je er eventueel ook nog aan ruiken…. En bij mij ontstaat dan onmiddellijk het idee wat zou ik er van kunnen maken,

Dat gebeurde mij afgelopen week weer bij de AH. Er lagen in de koeling nog 2 bakjes met Bimi. Ik herkende het onmiddellijk maar het had een andere naam van AH gekregen. Misschien vanwege de rechten die op Bimi zitten? Ik weet het niet maar in dit geval stond er Aspergebroccoli op de verpakking. Of was het misschien toch wat ander? En mogelijkheden zag ik ook wel dus niet langer getwijfeld en de bakjes lagen in het karretje.

Vandaag kwam ik ze tegen in de koelkast en ben op zoek gegaan. Eerst een collega die ook graag kookt maar di kwam niet verder als de tip ik zou eens kijken op internet of één van je vele kookboeken. Logisch advies maar niet gevolgd… Ik ben gek op curry’s dus de eerste keus was kokosmelk, de komkommer was ook prima. Had nog een behoorlijk stuk verse gember liggen, een verschrompeld rode peper een sjalotje 4 teentjes knoflook en de (gele)currypasta maakte het geheel af. Tijdens het koken heb ik ook nog wat groentebouillonpoeder toegevoegd. In plaats van rijst heb ik bloemkoolrijst klaar gemaakt. Gezond? Dat weet ik niet, denk het wel. Maar het was godvergeten lekker.

Bimi Komkommer Kokoscurry met Bloemkoolrijst

Een overheerlijke snelle vegetarisch curry die als je hem klaarmaakt met bloemkoolrijst volledig uit groente bestaat.
Gang Bijgerecht
Keuken Thais
Trefwoord Aspergebroccoli, Bimi, Bloemkoolrijst, broccolini, Curry, Kokosmelk
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 3 Personen

Equipment

  • Hapjespan of wok

Ingrediënten

  • 400 gr. Bloemkoolrijst
  • 400 gr. Bimi (Aspergebroccoli)
  • 1 st. Komkommer
  • 2 el. Zonnebloemolie
  • 1,5 el. currypasta
  • 1 st. Rode Peper
  • 4 st. Knoflook
  • 1 st. Limoen
  • 2 tl. groentebouillonpoeder
  • 1 st. sjalot
  • 1 st. Verse gember lengte van je duim
  • 400 ml. Kokosmelk blik
  • koriander

Instructies

  • Snijd de ingedroogde onderkanten van de bimi
  • Blancheer de bimi 2 tot 3 minuten
  • Snijd de sjalot fijn
  • Snijd de knoflook fijn
  • Schil de gember en rasp deze fijn
  • Halveer de rode peper en verwijder de pitjes (tenzij je van extra heet houdt)
  • Snijd de peper fijn
  • Rasp de schil van de limoen
  • Pers de limoen uit
  • Schil de komkommer of spoel hem goed af
  • Halveer de komkommer in de lengte
  • Verwijder de zaadlijst met een theelepel en snijd in schijfjes van één centimeter dik
  • Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak hierin de currypasta, rode peper, gember, sjalotje en knoflook 2 tot 3 minuten
  • Voeg het limoensap en de komkommerschijfjes toe en roerbak 2 tot 3 minuten
  • Voeg de bouillonpoeder en de kokosmelk en de geblancheerde bimi toe en stoof 3 tot 4 minuten.
  • Roerbak de bloemkoolrijst in een pan met wat olie in 3 minuten gaar en licht gekleurd
  • Serveer met limoenrasp en eventueel koriander (sommigen vinden koriander smaken naar zeep….)

Notities

Je kunt het natuurlijk ook serveren met witte- of zilvervliesrijst
Smakelijk eten!