Ga terug

Beghrir (Duizend gaten pannenkoek)

Gang Bijgerecht, Lunch, Ontbijt
Keuken Marokaans
Trefwoord Beghrir, Bloem, Griesmeel., Marokaans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 5 stuks
Auteur Flzzy

Equipment

  • Mixer
  • Koekenpan 20 cm

Ingrediƫnten

  • 200 gram Bloem
  • 100 gram Griesmeel fijn
  • 1 el Bakpoeder
  • 1 tl Droge gist
  • 1/2 tl zout
  • 400 ml Water lauw

Instructies

  • Meng alle ingrediĆ«nten samen
  • Laat ongeveer 40 minuten op warme plek rijzen
  • Verdeel een pollepel beslag over de bodem van een koude koekenpan
  • Bak de pannenkoek een minuut op een middelhoog vuur (mag ook iets lager zijn, maar niet hoger) of tot de bovenkant niet meer glimt en droog is. De pannenkoek laat uit zichzelf los van de pan. DRAAI IN GEEN GEVAL OM!
  • Leg op een schone keukendoek
  • Was (de onderkant) de koekenpan met koud water af voordat je de volgende bakt! Doe je dat niet dan komen er GEEN gaten in de pannenkoek.