Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Pin
Chinese spareribs met hoisin uit de slowcooker
Een recept wat enige voorbereiding vraagt maar waarvan het resultaat vingerlikkend goed is!
Gang
Borrelhapje, Hoofdgerecht
Keuken
Chinese
Trefwoord
Chinees, Hoisin, Slowcooker, Spareribs
Voorbereidingstijd
15
minuten
Bereidingstijd
5
uur
Porties
2
personen
Equipment
Slowcooker
Oven
Ingrediënten
Vlees
1,5
kg
Onbewerkte spareribs of knarsribbetjes van de JUMBO
Rub
3
tl
knoflookpoeder
3
tl
Zout
3
tl
Gerookte paprikapoeder
2
tl
Chinese vijf kruidenpoeder
Sjonnie Boer (Euroma)
2
tl
Gemberpoeder
1
tl
Gerookte chili peper (chipotle)
Aflakmarinade
8
el
Hoisinsaus
2
el
Gembersiroop
1
el
Sesamolie
1
klein scheutje
Ketjap
1
el
Honing
Peper en zout naar saamk
Instructies
De droge kruiden voor de rub goed door elkaar mengen.
Wrijf de spareribs hier mee in, het leifst een dag van te voren.
Zet ze de volgende dag op hun kant in de slowcooker zonder toevoeging van vocht of vet. Tussendoor omdraaien is niet nodig
Meng alle ingrediënten voor de aflakmarinade goed door elkaar
Als de spareribs klaar zijn kun je ze op een bakplaat leggen
Lak de spareribs riant af met de marinade .
Schuif ze onder een voorverwarmde gril van 220 C.
Herhaal het lakken na 8 minuten nogmaals
Grill de spareribs 10 à 15 minuten (afhankelijk van de oven)
Verbrande spareribs smaken een stuk minder
Notities
Lekker met rijst en een kool- of komkommersalade, atjar of sperziebonen.