Ga terug

Chinese spareribs met hoisin uit de slowcooker

Een recept wat enige voorbereiding vraagt maar waarvan het resultaat vingerlikkend goed is!
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht
Keuken Chinese
Trefwoord Chinees, Hoisin, Slowcooker, Spareribs
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 uur
Porties 2 personen

Equipment

  • Slowcooker
  • Oven

Ingrediënten

Vlees

  • 1,5 kg Onbewerkte spareribs of knarsribbetjes van de JUMBO

Rub

  • 3 tl knoflookpoeder
  • 3 tl Zout
  • 3 tl Gerookte paprikapoeder
  • 2 tl Chinese vijf kruidenpoeder Sjonnie Boer (Euroma)
  • 2 tl Gemberpoeder
  • 1 tl Gerookte chili peper (chipotle)

Aflakmarinade

  • 8 el Hoisinsaus
  • 2 el Gembersiroop
  • 1 el Sesamolie
  • 1 klein scheutje Ketjap
  • 1 el Honing
  • Peper en zout naar saamk

Instructies

  • De droge kruiden voor de rub goed door elkaar mengen.
  • Wrijf de spareribs hier mee in, het leifst een dag van te voren.
  • Zet ze de volgende dag op hun kant in de slowcooker zonder toevoeging van vocht of vet. Tussendoor omdraaien is niet nodig
  • Meng alle ingrediënten voor de aflakmarinade goed door elkaar
  • Als de spareribs klaar zijn kun je ze op een bakplaat leggen
  • Lak de spareribs riant af met de marinade .
  • Schuif ze onder een voorverwarmde gril van 220 C.
  • Herhaal het lakken na 8 minuten nogmaals
  • Grill de spareribs 10 à 15 minuten (afhankelijk van de oven)
    Verbrande spareribs smaken een stuk minder

Notities

Lekker met rijst en een kool- of komkommersalade, atjar of sperziebonen.