Ga terug

Bloemkoolcurry van yoghurt

Een eenvoudig receptje met een lekkere uitkomst. Door de yoghurt met het rijkelijke kerrie krijgt het een mooie curry smaak. Met het ei, gefrituurde uien en zilvervliesrijst is het meteen ook vegetarisch. En waren we toch al niet van plan om minder vlees te gaan eten zou dit een mooie aanleiding zijn.
Gang Bijgerecht, Vegetarisch
Keuken Indiaas
Trefwoord Bloemkool, Chilipeper, Kerrie, Knoflook, Uien, Yoghurt
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 4 personen

Ingrediƫnten

  • 8 st. Eieren hard gekookt, gepeld en in partjes
  • 1 st. Bloemkool in roosjes
  • 2 dl. Yoghurt ik heb Skyr gebruikt
  • 1,5 dl.. water
  • 1 blokje Groentebouillon verkruimeld
  • 1,5 el. Kerriepoeder
  • 2 tl Chilipoeder niet te zuinig
  • Gefrituurde uitjes bv Go-Tan of AH huismerk
  • 2 el. Zonnebloemolie
  • 1 el Bloem
  • 2 st. Uien in halve ringen
  • 4 teentjes Knoflook fijngehakt

Instructies

  • Bak de kerrie-, chilipoeder, bloemkoolroosjes, uien en knoflook 5 a 7 minuten in een hapjespan (of langer afhankelijk van de hoeveelheid bloemkool)
  • Meng de yoghurt, het water, het bouillonblokje en de bloem in een kom goed door elkaar
  • Voeg dit mengsel toe aan de bloemkool en breng aan de kook
  • Laat dit 15 tot 20 minuten met het deksel op de pan onder af en toe roeren pruttelen tot de bloemkool gaar is. Wordt de saus te dik giet eer dan gerust een klein beetje water bij
  • Verdeel de eieren en de gefrituurde uien (naar smaak) over de bloemkoolcurry of zet het los op tafel

Notities

Lekker met (zilvervlies) rijst.