Ga terug

Bimi Komkommer Kokoscurry met Bloemkoolrijst

Een overheerlijke snelle vegetarisch curry die als je hem klaarmaakt met bloemkoolrijst volledig uit groente bestaat.
Gang Bijgerecht
Keuken Thais
Trefwoord Aspergebroccoli, Bimi, Bloemkoolrijst, broccolini, Curry, Kokosmelk
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 3 Personen

Equipment

  • Hapjespan of wok

Ingrediënten

  • 400 gr. Bloemkoolrijst
  • 400 gr. Bimi (Aspergebroccoli)
  • 1 st. Komkommer
  • 2 el. Zonnebloemolie
  • 1,5 el. currypasta
  • 1 st. Rode Peper
  • 4 st. Knoflook
  • 1 st. Limoen
  • 2 tl. groentebouillonpoeder
  • 1 st. sjalot
  • 1 st. Verse gember lengte van je duim
  • 400 ml. Kokosmelk blik
  • koriander

Instructies

  • Snijd de ingedroogde onderkanten van de bimi
  • Blancheer de bimi 2 tot 3 minuten
  • Snijd de sjalot fijn
  • Snijd de knoflook fijn
  • Schil de gember en rasp deze fijn
  • Halveer de rode peper en verwijder de pitjes (tenzij je van extra heet houdt)
  • Snijd de peper fijn
  • Rasp de schil van de limoen
  • Pers de limoen uit
  • Schil de komkommer of spoel hem goed af
  • Halveer de komkommer in de lengte
  • Verwijder de zaadlijst met een theelepel en snijd in schijfjes van één centimeter dik
  • Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak hierin de currypasta, rode peper, gember, sjalotje en knoflook 2 tot 3 minuten
  • Voeg het limoensap en de komkommerschijfjes toe en roerbak 2 tot 3 minuten
  • Voeg de bouillonpoeder en de kokosmelk en de geblancheerde bimi toe en stoof 3 tot 4 minuten.
  • Roerbak de bloemkoolrijst in een pan met wat olie in 3 minuten gaar en licht gekleurd
  • Serveer met limoenrasp en eventueel koriander (sommigen vinden koriander smaken naar zeep....)

Notities

Je kunt het natuurlijk ook serveren met witte- of zilvervliesrijst