Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Pin
Bimi Komkommer Kokoscurry met Bloemkoolrijst
Een overheerlijke snelle vegetarisch curry die als je hem klaarmaakt met bloemkoolrijst volledig uit groente bestaat.
Gang
Bijgerecht
Keuken
Thais
Trefwoord
Aspergebroccoli, Bimi, Bloemkoolrijst, broccolini, Curry, Kokosmelk
Voorbereidingstijd
15
minuten
Bereidingstijd
15
minuten
Porties
3
Personen
Equipment
Hapjespan of wok
Ingrediënten
400
gr.
Bloemkoolrijst
400
gr.
Bimi (Aspergebroccoli)
1
st.
Komkommer
2
el.
Zonnebloemolie
1,5
el.
currypasta
1
st.
Rode Peper
4
st.
Knoflook
1
st.
Limoen
2
tl.
groentebouillonpoeder
1
st.
sjalot
1
st.
Verse gember
lengte van je duim
400
ml.
Kokosmelk
blik
koriander
Instructies
Snijd de ingedroogde onderkanten van de bimi
Blancheer de bimi 2 tot 3 minuten
Snijd de sjalot fijn
Snijd de knoflook fijn
Schil de gember en rasp deze fijn
Halveer de rode peper en verwijder de pitjes (tenzij je van extra heet houdt)
Snijd de peper fijn
Rasp de schil van de limoen
Pers de limoen uit
Schil de komkommer of spoel hem goed af
Halveer de komkommer in de lengte
Verwijder de zaadlijst met een theelepel en snijd in schijfjes van één centimeter dik
Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak hierin de currypasta, rode peper, gember, sjalotje en knoflook 2 tot 3 minuten
Voeg het limoensap en de komkommerschijfjes toe en roerbak 2 tot 3 minuten
Voeg de bouillonpoeder en de kokosmelk en de geblancheerde bimi toe en stoof 3 tot 4 minuten.
Roerbak de bloemkoolrijst in een pan met wat olie in 3 minuten gaar en licht gekleurd
Serveer met limoenrasp en eventueel koriander (sommigen vinden koriander smaken naar zeep....)
Notities
Je kunt het natuurlijk ook serveren met witte- of zilvervliesrijst