Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Pin
Andijvie op z'n Javaans
Een (aangepast) groente recept uit het Surinaams kookboek.
Gang
Bijgerecht
Keuken
Indonesisch, Surinaams
Trefwoord
Andijvie, Javaans, Surinaams
Voorbereidingstijd
10
minuten
Bereidingstijd
35
minuten
Porties
4
personen
Ingrediƫnten
1
kg
Andijvie
gewassen en fijngesneden
400
gr
Magere varkenslappen / kippendijfilet
in stukken
3
el
Olie
3
teentjes
Knoflook
gesnipperd
2
st
Uien
gesnipperd
5
el
Ketjap
1
st
Bouillonblokje
1
mespuntje
Ve-tsin
eventueel
Instructies
Was de andijvie en snijd deze fijn
Snijd het vlees in stukken en bak het in de olie
Als het vlees gaat kleuren voeg dan de ui en de knoflook toe en bak deze mee
Als de ui doorbakken is voeg je de ketjap, de ve-tsin, bouillonblokje en een heel klein beetje water toe (tegen het verbranden van de ketjap). Voeg ook de andijvie toe.
Laat alles zachtjes gaar sudderen
Lekker met witte rijst