Ga terug

Andijvie op z'n Javaans

Een (aangepast) groente recept uit het Surinaams kookboek.
Gang Bijgerecht
Keuken Indonesisch, Surinaams
Trefwoord Andijvie, Javaans, Surinaams
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Porties 4 personen

Ingrediƫnten

  • 1 kg Andijvie gewassen en fijngesneden
  • 400 gr Magere varkenslappen / kippendijfilet in stukken
  • 3 el Olie
  • 3 teentjes Knoflook gesnipperd
  • 2 st Uien gesnipperd
  • 5 el Ketjap
  • 1 st Bouillonblokje
  • 1 mespuntje Ve-tsin eventueel

Instructies

  • Was de andijvie en snijd deze fijn
  • Snijd het vlees in stukken en bak het in de olie
  • Als het vlees gaat kleuren voeg dan de ui en de knoflook toe en bak deze mee
  • Als de ui doorbakken is voeg je de ketjap, de ve-tsin, bouillonblokje en een heel klein beetje water toe (tegen het verbranden van de ketjap). Voeg ook de andijvie toe.
  • Laat alles zachtjes gaar sudderen
  • Lekker met witte rijst