Ga terug

Masterbeef (zoutvlees) met bruine bonen en sperziebonen

Een lekker recept waarin je gemakkelijk het gebruik en toepassen van masterbeef (zoutvlees) kunt uittesten.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Caribisch, Surinaams
Trefwoord Bruine bonen, Masterbeef, Sperziebonen, Zoutvlees
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gr Basmatirujst
  • 1 pot Bruine bonen 720 gr
  • 2 el Faja Lobi Nasi Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix)
  • 250 gr Masterbeef (zoutvlees)
  • 2 tl Bruine suiker
  • 4 st Sjalotjes
  • Zonnebloemolie
  • 3 tl Tomatenpuree
  • ½ tl Chinese vijfkruidenpoeder (Euro Jonnie Boer)
  • 1 st Vleestomaat in blokjes gesneden
  • 500 gr Sperziebonen

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing
  • Maak de sperziebonen schoon en breek ze doormidden
  • Kook het zoutvlees 20 minuten in ruim water en spoel het daarna af met koud water
  • Snijd het zoutvlees in dunne reepjes
  • Verhit 6 el zonnebloemolie
  • Fruit het zoutvlees en de sjalotjes in de olie
  • Voeg 2 el Trafasie, tomatenpuree, tomaat, bruine suiker, piment en de Chinese vijfkruidenpoeder toe en schep goed om
  • Voeg er de bruine bonen met de saus hieraan toe en schep het geheel enkele minuten om
  • Voeg de 100 ml water en de sperziebonen toe en laat het geheel 15 minuten onder af en toe roeren sudderen.

Notities

Serveren met rijst.
Je kunt er in plaats van sperziebonen ook kouseband of sla bij serveren