Ontdek De Geit in Groene Shakshuka
Een gerechtje met groene groentes en kruidenkaas
Trefwoord Courgette sapghetti, Eieren, Geitenkaas, Groene asperges., Spinazie
Voorbereidingstijd 10 minuten Bereidingstijd 15 minuten
- 400 gr Courgette spaghetti evt. zelfgemaakte
- 200 gr Spinazie vers
- 350 gr Groene asperges
- 15 gr Bieslook fijngesneden
- 15 gr Peterselie fijngesneden
- 15 gr Basilicum fijngesneden
- 15 gr Munt fijngesneden
- 4 st Eieren
- 1 scheut Zonnebloemolie
- 250 gr Geitenkaas zachte
- 1 Scheutje Melk
Maak de courgette spaghetti
Snijd de onderkanten van de groene asperges en snijd ze in smalle stukjes
Was eventueel de spinazie
Verhit een scheut olie in een ruime pan met dikke bodem
Voeg de courgette spaghetti, groene asperges en spinazie toe, roer deze door en laat heel even warmen
Maak kuiltjes in de groente en breek boven ieder kuiltje voorzichtig een ei
Leg een deksel op de pan en laat de groenten 15 minuten zachtjes stoven en de eiren stollen
Geitenkruidenkaas
Snijd de kruiden en doe deze samen met de kaas en een klein scheutje melk in een kom of blender
Blender of pureer met een staafmixer alles tot een romige mousse
Voeg wat zout en peper naar smaak toe
Haal de pan van het vuur en verdeel wat van de geitenkaasmousse over de groenten en geef er de overige mousse apart bij
Lekker met (bloemkool)rijst of wat brood.Ook zonder dat is het heerlijk maar dan voor 2 personen