Ga terug

Ontdek De Geit in Groene Shakshuka

Een gerechtje met groene groentes en kruidenkaas
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Trefwoord Courgette sapghetti, Eieren, Geitenkaas, Groene asperges., Spinazie
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 Personen

Ingrediƫnten

  • 400 gr Courgette spaghetti evt. zelfgemaakte
  • 200 gr Spinazie vers
  • 350 gr Groene asperges
  • 15 gr Bieslook fijngesneden
  • 15 gr Peterselie fijngesneden
  • 15 gr Basilicum fijngesneden
  • 15 gr Munt fijngesneden
  • 4 st Eieren
  • 1 scheut Zonnebloemolie
  • 250 gr Geitenkaas zachte
  • 1 Scheutje Melk

Instructies

  • Maak de courgette spaghetti
  • Snijd de onderkanten van de groene asperges en snijd ze in smalle stukjes
  • Was eventueel de spinazie
  • Verhit een scheut olie in een ruime pan met dikke bodem
  • Voeg de courgette spaghetti, groene asperges en spinazie toe, roer deze door en laat heel even warmen
  • Maak kuiltjes in de groente en breek boven ieder kuiltje voorzichtig een ei
  • Leg een deksel op de pan en laat de groenten 15 minuten zachtjes stoven en de eiren stollen

Geitenkruidenkaas

  • Snijd de kruiden en doe deze samen met de kaas en een klein scheutje melk in een kom of blender
  • Blender of pureer met een staafmixer alles tot een romige mousse
  • Voeg wat zout en peper naar smaak toe
  • Haal de pan van het vuur en verdeel wat van de geitenkaasmousse over de groenten en geef er de overige mousse apart bij
  • Lekker met (bloemkool)rijst of wat brood.
    Ook zonder dat is het heerlijk maar dan voor 2 personen