Pureer met een keukenmachine of staafmixer de knoflook, ui, gember, peper met ongeveer 2 eetlepels water tot een gladde pasta
Verhit 2 el zonnebloem in een wok of ruime pan op een middelhoog vuur
Doe de kruidenpasta erin, samen met de garam masala, de kerrie- en paprikapoeder en bak deze 3-5 minuten op een hoog vuur tot die wat indikt en begint te geuren.
Voeg de tomatenpuree en bak deze heel even mee
Voeg 250 ml water toe en breng de saus aan de kook en zet het vuur lager.
Laat inkoken tot een dikke saus. Dat zal ongeveer 10 tot 15 minuten duren. Blijf wel roeren om aanbranden te voorkomen
Voeg de kokosmelk toe en laat nog 5 minuutjes zachtjes doorkoken
Serveer met een flinke lepel yoghurt, of als je het vegan wilt houden kokosyoghurt. Strooi er naar smaak koriander over en geef er (bloemkool)rijst of naanbrood bij