Ga terug

Tikka Masala (vegan)

Een vegetarische gerecht met een uitgesproken maar verfijnde smaak door het gebruik van veel ingrediƫnten. Eenmaal geproefd komt die waarschijnlijk net als bij mij hoog op de lijst om nog eens te doen!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Trefwoord Bloemkool, Cashewnoten, Chilipeper, garam masala, Gember, Kerrie, kikkererwten, Knoflook, Kokosmelk, Kokosyoghurt, Koriander, paprika, paprikapoeder, tomatenpuree, Ui, Yoghurt, Zoete aardappel, Zonnebloemolie
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • Oven
  • Keukenmachine of staafmixer

Ingrediƫnten

  • 400 gr Bloemkoolroosjes
  • 2 st Zoete aardappels in blokjes
  • 1 st Rode paprika in stukjes
  • 1/2 st Groene of rode peper zonder zaadjes, fijn gesneden
  • 400 ml Kokosmelk
  • 400 gr Kikkererwten
  • 1 st Ui gesnipperd
  • 3 tenen Knoflook fijngehakt
  • 2 tl Gember fijngehakt
  • 4 el Tomatenpuree
  • 2 tl Garam masala
  • 2,5 tl Kerrie
  • 1 tl Paprikapoeder
  • Zonnebloemolie
  • Koriander naar smaak
  • Yoghurt of Kokosyoghurt
  • Cashewnoten geroosterd
  • Eventueel voor erbij Naanbrood, basmati- of bloemkoolrijst

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Verdeel de bloemkoolroosjes, paprika en zoete aardappels over een bakplaat
  • Verdeel wat zonnebloemolie over de groente en hussel ze
  • Strooi er wat (zee)zout en peper over (naar smaak)
  • Rooster de groente 15 tot 20 minuten in de oven

Maak ondertussen de kruidenpasta

  • Pureer met een keukenmachine of staafmixer de knoflook, ui, gember, peper met ongeveer 2 eetlepels water tot een gladde pasta
  • Verhit 2 el zonnebloem in een wok of ruime pan op een middelhoog vuur
  • Doe de kruidenpasta erin, samen met de garam masala, de kerrie- en paprikapoeder en bak deze 3-5 minuten op een hoog vuur tot die wat indikt en begint te geuren.
  • Voeg de tomatenpuree en bak deze heel even mee
  • Voeg 250 ml water toe en breng de saus aan de kook en zet het vuur lager.
  • Laat inkoken tot een dikke saus. Dat zal ongeveer 10 tot 15 minuten duren. Blijf wel roeren om aanbranden te voorkomen
  • Voeg de kokosmelk toe en laat nog 5 minuutjes zachtjes doorkoken
  • Serveer met een flinke lepel yoghurt, of als je het vegan wilt houden kokosyoghurt. Strooi er naar smaak koriander over en geef er (bloemkool)rijst of naanbrood bij