Ga terug

Spruiten met Walnoten, Pijnboompit, Geitenkaas, Karbonade en Aardappelpuree

Een spannende combinatie die echt voor de herfst gemaakt is. Beetgare spruiten die glanzen door het kleine beetje roomboter, wat korrelig zien door de gesmolten geitenkaas en de heerlijk warme geur door de nootmuskaat en kaneel. En de "bite" wordt gegarandeerd door de walnoot en pijnboompitten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Trefwoord Aardappelpuree, Geitenkaas, Kaneel, Karbonade, Nootmuskaat, Pijnboompitten, Roomboter, Spruiten, Walnoten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 4 personen

Ingrediƫnten

  • 4 st Karbonade
  • Aardappelpuree
  • 600 gr Spruiten schoongemaakt en gekruist
  • 50 gr Walnoten geroosterd en afgekoeld
  • 50 gr Pijnboompitten geroosterd en afgekoeld
  • 1 klontje Roomboter
  • 1 mespunt Kaneel
  • 1 mespunt Nootmuskaat
  • 150 gr Geitenkaas (licht) pittig geraspt

Instructies

  • Maak de aardappelpuree zoals je dat gewend bent en houd warm
  • Maak de karbonades klaar zoals je gewend bent en houd warm
  • Kook de schoongemaakte spruiten in 10 tot 15 minuten beetgaar
  • Hak de afgekoelde geroosterde walnoten en meng deze met de afgekoelde geroosterde pijnboompitten
  • Roer het klontje roomboter door de spruiten
  • Meng de mespunt nootmuskaat en de mespunt kaneel door de spruiten
  • Meng de geraspte geitenkaas door de spruiten
  • En als laatste strooi je er de noten mix overheen
  • Serveer met de karbonade en aardappelpuree. En doe er voor de liefhebber een kuiltje jus bij.