Een recept uit grootmoeders keuken en dat proef je ook!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Trefwoord Herfst, Nostalgisch, Rodekool, Stoven
Voorbereidingstijd 15minuten
Bereidingstijd 3uur
Porties 4personen
Ingrediënten
1Roode kool
1d.L.Water
½d.L.Azijn
75gr.Boter
75gr.Suiker
5Kruidnagelen
8gr.Zout
Instructies
Verwijder van de kool al wat verlept, dor of leelijk is, wasch haar, snijd haar in de lengte in tweeën en snijd elke helft op een schaaf of met een koolmes in dunnen lange draden, zóó, dat de stronken overblijven.
Zet de kool op met alle ingrediënten, echter slechts met de kleinste helft van de boter, en laat haar met gesloten deksel, onder af en toe omschudden, op een zeer getemperd vuur 3 uur stoven
Meng dan de overgehouden boter erdoor.
Notities
Roode kool mat AppelenVervang de azijn door 8 zure reinetten of bellefleurs. Bereid de kool zoals hierboven; leg echter de appelen, geschild en van klokhuizen ontdaan, boven op de kool