Chinese spareribs met hoisin

Delen is lekker

Wat is het toch heerlijk koken met een slowcooker, Het is eenvoudig en vergt weinig tijd. Je zet het klaar en laat de tijd samen met de slowcooker het werk doen. Nu moet ik wel toegeven dat de mijne in de zomer hoofdzakelijk stof staat te happen in het keukenkastje en zodra de dagen gaan korten en het weer stamppot tijd wordt de slowcooker weer tevoorschijn komt.

En meestal komen dezelfde recepten uit de slowcooker. Maar nu kwam ik op de site van Ashley Willems een recept tegen met spareribs die in de rub worden gezet voor een nacht en daarna gegaard worden in de slowcooker . Op het einde worden ze dan afgelakt met een heerlijke marinade en gaan ze nog even onder de grill. Ik was onmiddellijk in de stemming deze maar eens te maken. Ik moet zeggen ze hebben me niet teleurgesteld! Echt een aanrader.

Hoisinsaus is een zoete saus, gemaakt van sojabonen, rijstazijn, knoflook, rode pepers, suiker, zout en water en betekend letterlijk “zeedieren” in het Kantonees. In de Vietnamese keuken is de hoisinsaus bekend onder de naam “Zwarte saus”. Maar van origine is de saus afkomstig uit China.

Chinese spareribs met hoisin uit de slowcooker

Een recept wat enige voorbereiding vraagt maar waarvan het resultaat vingerlikkend goed is!
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht
Keuken Chinese
Trefwoord Chinees, Hoisin, Slowcooker, Spareribs
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 uur
Porties 2 personen

Equipment

  • Slowcooker
  • Oven

Ingrediënten

Vlees

  • 1,5 kg Onbewerkte spareribs of knarsribbetjes van de JUMBO

Rub

  • 3 tl knoflookpoeder
  • 3 tl Zout
  • 3 tl Gerookte paprikapoeder
  • 2 tl Chinese vijf kruidenpoeder Sjonnie Boer (Euroma)
  • 2 tl Gemberpoeder
  • 1 tl Gerookte chili peper (chipotle)

Aflakmarinade

  • 8 el Hoisinsaus
  • 2 el Gembersiroop
  • 1 el Sesamolie
  • 1 klein scheutje Ketjap
  • 1 el Honing
  • Peper en zout naar saamk

Instructies

  • De droge kruiden voor de rub goed door elkaar mengen.
  • Wrijf de spareribs hier mee in, het leifst een dag van te voren.
  • Zet ze de volgende dag op hun kant in de slowcooker zonder toevoeging van vocht of vet. Tussendoor omdraaien is niet nodig
  • Meng alle ingrediënten voor de aflakmarinade goed door elkaar
  • Als de spareribs klaar zijn kun je ze op een bakplaat leggen
  • Lak de spareribs riant af met de marinade .
  • Schuif ze onder een voorverwarmde gril van 220 C.
  • Herhaal het lakken na 8 minuten nogmaals
  • Grill de spareribs 10 à 15 minuten (afhankelijk van de oven)
    Verbrande spareribs smaken een stuk minder

Notities

Lekker met rijst en een kool- of komkommersalade, atjar of sperziebonen.
Eet smakelijk!