Pasta met kip, boursin en spinazie

Delen is lekker

Iedereen kent het waarschijnlijk wel. Je komt thuis en je hebt geen zin om lang in de keuken te staan. Maar je weet ook dat het dan vaak ontaard in een blikje met bonen of een omelet met groente. Niets mis mee maar toch?

Dit recept kwam ik tegen op de site van AH. Heb het inmiddels een aantal keren gemaakt en iedere keer verbaast hoe lekker het is. Dus een ware aanrader als je geen zin in koken of tijd te kort hebt .

Pasta met kip, boursin en spinazie

Een overheerlijk recept. Weinig ingrediënten, korte bereiding, enorme smaak.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord Boursin, Champignons, Kip, Kippendij, Kruidenkaas, Pasta, Spinazie, Tagliatelle
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 250 gr Tagliatelle (of andere pasta)
  • 1 scheut (Olijf)olie
  • ½ st ui
  • 200 gr Kippendij zonder vel
  • 75 gr Boursin Knoflook, fijne kruiden
  • 1 scheut melk of kookvocht van de pasta
  • 300 gr verse spinazie
  • zout en peper, naar smaak

Instructies

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Bak ondertussen de ui glazig in een scheut olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de kippendij toe, bestrooi eventueel met zout en peper en bak rondom bruin aan.
  • Voeg dan ook de champignons toe en bak even mee.
  • Doe de Boursin erbij.
  • Voeg eventueel kookvocht van de pasta of een scheut melk toe om de saus wat te verdunnen.
  • Laat op zacht vuur een paar minuten sudderen tot de kip helemaal gaar is.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote wok en roerbak hierin de spinazie (eventueel in gedeelten toevoegen) een paar minuten, tot de spinazie is geslonken.
  • Schep wat pasta op de borden, verdeel de kip met saus erover en serveer met de spinazie.

Notities

Bron: http://allrecipes.nl/recept/13590/pasta-met-kip–boursin-en-spinazie.aspx?o_is=LV