Recepten blog

Andijvie op z’n Surinaams / Javaans

Andijvie op z’n Surinaams / Javaans

Ik snuffel graag over het internet en door kookboeken naar leuke recepten. Je komt dan wat tegen waarvan je zo nu en dan denkt dat het niet lekker KAN zijn. Maar ook vaak zet ik er een vinkje bij om uit te proberen. Meestal kan 

Bruine bonen met rijst

Bruine bonen met rijst

Ik blijk toch te weinig van Suriname te weten. Toen ik op surinaamseten.nl de bruine bonen met rijst tegenkwam was ik blij verrast. Bruine bonen en Suriname die combinatie kende ik niet. En de verbazing werd alleen maar groter toen bleek dat Max Woiski sr. 

Koude bieten soep (Šaltibarščiai)

Koude bieten soep (Šaltibarščiai)

Deze soep is in een ommezien klaar. De keuken heeft even iets weg van een abattoir maar dat is het allemaal meer dan waard

Bimi, Komkommer, Kokoscurry met Bloemkoolrijst

Bimi, Komkommer, Kokoscurry met Bloemkoolrijst

Bimi geblancheerd en vervolgens met komkommer en kokosmelk tot een heerlijk zachte curry gemaakt. En met bloemkoolrijst een gezonde hap!

Salade Met Appel en Tonijn

Salade Met Appel en Tonijn

Een heerlijk frisse salade die, als je de Tonijn weg laat vegetarisch is.

Peperoni arrostiti con Ricotta

Peperoni arrostiti con Ricotta

In gewoon Nederlands is het geroosterde paprika’s met ricotta…. Maar het bekt zo lekker in het Italiaans. Van daar. Je kunt dit recept op de uitgebreide manier maken en dan rooster je de paprika’s zelf. In de verkorte vorm koop je ze geroosterd en al 

Pasta alla crema di sardine

Pasta alla crema di sardine

Dit recept kwam ik tegen in Pasta een editie uit de eetboekenreeks van Albert Heijn uit 1998. Mijn moeder was een fervent aanhanger van deze winkelketen en vooral van haar zegeltjes en de producten die daarvoor gekocht konden worden. Zo hebben we erg lang gebruik 

Bloemkoolcurry

Bloemkoolcurry

Ik zag een mooie bloemkool op de markt liggen en voor dat bedrag kon ik hem niet achterlaten. Thuisgekomen wordt het dan even avonturen wat ik er mee zou gaan doen. Gewoon met een papje, tot bloemkoolrijst vermalen, of toch iets extra verrassend? En als 

Jambalaya met chorizo en kip

Jambalaya met chorizo en kip

Jambalaya is een specialiteit uit New Orleans, geïnspireerd op de Spaanse paella. Jambalaya bestaat uit sterk gekruide rijst met kip en ham. Soms worden ook worstjes, paprika’s, tomaten en garnalen of oesters toegevoegd. De Oxford English Dictionary geeft aan dat het woord jambalaya afstamt van 

Gestoofde karbonades met bacon en ui.

Gestoofde karbonades met bacon en ui.

Een stoofpotje van schouderkarbonade voor bij een winterse stamppot.