Garnalencurry met broccolirijst

Delen is lekker

In mijn persoonlijk bonus box van AH zat deze week de aanbieding voor de groente koolhydraatvervangers waaronder ook de broccolirijst valt. Ik weet dat je die ook zelf kunt maken maar dit was makkelijker. Ik raakte geïnspireerd door een recept dat ik tegen kwam op Instagram en heb dat uitgewerkt.

Je kunt voor dit recept natuurlijk ook de bloemkoolrijst gebruiken. De garnalen zijn voor de zondag zou mijn moeder zeggen daarmee duidend op de nogal prijzige zeebewoners. Je zou daarvoor ook witvis kunnen gebruiken. In niet al te kleine blokjes snijden en op dezelfde wijze behandelen maakt het gerecht niet minder lekker maar wel een stuk goedkoper!

Garnalen (vis) curry met groenterijst

Een lekker romige, lichtpittige curry geserveerd met een koolhydraadvervangende groenterijst.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Arabisch, Oosters
Trefwoord broccolirijst, Curry, garam masala, Garnalen, groenterijst
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 ruime hapjespan
  • 1 Koekenpan

Ingrediënten

  • 1 st ui zeer fijn gesnipperd
  • 1 st rode peper zaad verwijderd en fijn gesnipperd
  • 3 st tomaten in kleine blokjes gesneden
  • 5 tenen knoflook geperst
  • 5 cm gember geschild en geraspt
  • 300 g grote garnalen, gepeld of vis
  • 400 g groenterijst ik nam broccolirijst
  • 1 el citroensap
  • 1 mespunt komijnpoeder
  • 1 el garam masala
  • 2 tl kurkumma
  • 150 ml visbouillon van blokje
  • 200 ml kokosmelk pakje of blik
  • olie om in te bakken
  • vers gesneden koriander vindt niet iedereen lekker

Instructies

  • Maak een marinade van de gember, rode peper, knoflook, kurkumma en citroensap. Voeg wat peper en zout toe. (Zout helpt bij het marineren)
  • Voeg de garnalen (of de vis) toe en roer zachtjes maar goed door. Laat minimaal een half uur marineren op een koele plek. Langer is geen probleem.
  • Verwarm in een ruime pan wat olie en fruit hierin de ui licht aan.
  • Voeg de komijnpoeder en de garam masala toe.
  • Voeg de tomatenblokjes en bouillon toe en laat deze even zachtjes pruttelen om de smaak goed op te nemen.
  • Voeg de garnalen of vis toe en laat even meekoken tot ze gaar zijn. Let op laat de garnalen of de vis niet TE gaar worden want dan zijn ze droog en niet lekker. e kooktijd ligt dichter bij de 5 dan bij de 10 minuten.
  • Roerbak in een koekenpan de groenterijst in een paar minuten beetgaar

Leave A Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept