Deze soep is in een ommezien klaar. De keuken heeft even iets weg van een abattoir maar dat is het allemaal meer dan waard
Recepten blog
Bimi, Komkommer, Kokoscurry met Bloemkoolrijst
Bimi geblancheerd en vervolgens met komkommer en kokosmelk tot een heerlijk zachte curry gemaakt. En met bloemkoolrijst een gezonde hap!
Salade Met Appel en Tonijn
Een heerlijk frisse salade die, als je de Tonijn weg laat vegetarisch is.
Peperoni arrostiti con Ricotta
In gewoon Nederlands is het geroosterde paprika’s met ricotta…. Maar het bekt zo lekker in het Italiaans. Van daar. Je kunt dit recept op de…
Pasta alla crema di sardine
Dit recept kwam ik tegen in Pasta een editie uit de eetboekenreeks van Albert Heijn uit 1998. Mijn moeder was een fervent aanhanger van deze…
Bloemkoolcurry
Ik zag een mooie bloemkool op de markt liggen en voor dat bedrag kon ik hem niet achterlaten. Thuisgekomen wordt het dan even avonturen wat…
Jambalaya met chorizo en kip
Jambalaya is een specialiteit uit New Orleans, geïnspireerd op de Spaanse paella. Jambalaya bestaat uit sterk gekruide rijst met kip en ham. Soms worden ook…
Gestoofde karbonades met bacon en ui.
Een stoofpotje van schouderkarbonade voor bij een winterse stamppot.
Romige polenta met paddenstoelen, tomaat en mozzarella.
Op vakantie in Italië heb ik veel polenta gegeten in verschillende bereidingsvormen. Soms dun, soms stevig en die dan soms weer gegrild of gebakken was….
Spaghetti met boerenkool en worst
Boerenkool. Zoals mij moeder iedereen waarschuwde “Daar moet de vorst overheen!!!”. Mijn vader wist te vertellen dat de meeste boerenkool als veevoer wordt gebruikt. En…