Recepten blog

Koude bieten soep (Šaltibarščiai)

Koude bieten soep (Šaltibarščiai)

Deze soep is in een ommezien klaar. De keuken heeft even iets weg van een abattoir maar dat is het allemaal meer dan waard

Bimi, Komkommer, Kokoscurry met Bloemkoolrijst

Bimi, Komkommer, Kokoscurry met Bloemkoolrijst

Bimi geblancheerd en vervolgens met komkommer en kokosmelk tot een heerlijk zachte curry gemaakt. En met bloemkoolrijst een gezonde hap!

Salade Met Appel en Tonijn

Salade Met Appel en Tonijn

Een heerlijk frisse salade die, als je de Tonijn weg laat vegetarisch is.

Peperoni arrostiti con Ricotta

Peperoni arrostiti con Ricotta

In gewoon Nederlands is het geroosterde paprika’s met ricotta…. Maar het bekt zo lekker in het Italiaans. Van daar. Je kunt dit recept op de uitgebreide manier maken en dan rooster je de paprika’s zelf. In de verkorte vorm koop je ze geroosterd en al 

Pasta alla crema di sardine

Pasta alla crema di sardine

Dit recept kwam ik tegen in Pasta een editie uit de eetboekenreeks van Albert Heijn uit 1998. Mijn moeder was een fervent aanhanger van deze winkelketen en vooral van haar zegeltjes en de producten die daarvoor gekocht konden worden. Zo hebben we erg lang gebruik 

Bloemkoolcurry

Bloemkoolcurry

Ik zag een mooie bloemkool op de markt liggen en voor dat bedrag kon ik hem niet achterlaten. Thuisgekomen wordt het dan even avonturen wat ik er mee zou gaan doen. Gewoon met een papje, tot bloemkoolrijst vermalen, of toch iets extra verrassend? En als 

Jambalaya met chorizo en kip

Jambalaya met chorizo en kip

Jambalaya is een specialiteit uit New Orleans, geïnspireerd op de Spaanse paella. Jambalaya bestaat uit sterk gekruide rijst met kip en ham. Soms worden ook worstjes, paprika’s, tomaten en garnalen of oesters toegevoegd. De Oxford English Dictionary geeft aan dat het woord jambalaya afstamt van 

Gestoofde karbonades met bacon en ui.

Gestoofde karbonades met bacon en ui.

Een stoofpotje van schouderkarbonade voor bij een winterse stamppot.

Romige polenta met paddenstoelen, tomaat en mozzarella.

Romige polenta met paddenstoelen, tomaat en mozzarella.

Op vakantie in Italië heb ik veel polenta gegeten in verschillende bereidingsvormen. Soms dun, soms stevig en die dan soms weer gegrild of gebakken was. Polenta doet me ook altijd denken aan de grote pan die mijn moeder op het fornuis had staan en waar 

Spaghetti met boerenkool en worst

Spaghetti met boerenkool en worst

Boerenkool. Zoals mij moeder iedereen waarschuwde “Daar moet de vorst overheen!!!”. Mijn vader wist te vertellen dat de meeste boerenkool als veevoer wordt gebruikt. En zo zijn de meningen over de boerenkool verdeeld. Boerenkool komt van oorsprong uit Klein Azië . Dus dat het gerecht