Ontdek De Geit Schotel

Delen is lekker

Natuurlijk ben ik altijd in voor een geintje. Dit mal werd ik op facebook via mijn dochter op Smullen Met Loes geattendeerd op een leuke winactie van “Ontdek de geit” op Facebook. Deelnemen was erg makkelijk dus me aangemeld. Meteen een een berichtje gestuurd dat als we de goodiebag zouden winnen ik met haar een battle zou aangaan wie er het lekkerste gerecht mee zou maken….

En wat een geluk! Wij winnen de goedgevulde goodiebag en de battle staat. Dat is nog niet zo eenvoudig. Ik heb namelijk nog niet zoveel gedaan met geitenkaas en voor 2 jaar geleden kon ik me nog gruwen bij het idee. En dan nu een tas vol….. Een bijkomend probleem is dat de kookkunst van mijn dochter goed te noemen is. En daar weet ze dan weer fantastische foto’s van te maken. Het wordt dus niet eenvoudig en ik kan ook nog slecht tegen verliezen. Dus alle redenen om mij van mijn beste kant te laten zien!

Ik heb gekozen om de tijd van het jaar mee te nemen in mijn recept. Een ovenschotel met warme volle smaak met als hoofd ingrediënt pompoen. Hieronder het recept en ik hoor graag wat jullie er van vinden!

Ovenschotel Ontdek De Geit

Een mooi gerecht met warme smaken uit de oven. Gegratineerd met zachte geitenkaas. Pompoen en zoete aardappel zijn de hoofdingrediënten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Trefwoord Geitenkaas, Kastanje champignons, Kippendij, Pompoen, Zoete aardappel
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 4 personen

Ingrediënten

 • 600 gr Kippendijfilet
 • 600 gr Pompoen in blokjes
 • 600 gr Zoete aardappels in blokjes
 • 400 gr (Bloem)koolrijst
 • 350 gr (Kastanje) champignons in vieren gesneden
 • 4 teentjes Knoflook uit de knijper
 • 3 takjes Rozemarijn vers alleen de blaadjes
 • 1/2 bosje tijm geritst
 • 2 el (room)boter
 • 2 el zonnebloemolie
 • 125 gr zachte geitenkaas verkruimeld (eventueel geitenbrie in plakjes)
 • 3 tl Maizena met kop
 • 50 ml water
 • zout en peper naar smaak

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 200 graden
 • Kook de blokjes zoete aardappel 5 minuten voor en spoel ze af met koud water
 • Bak de kippendijfilet 3 minuten in het boter/olie mengsel aan. Breng op smaak met wat zout en peper
 • Doe de voorgekookte zoete aardappel, pompoen en kastanje champignons in een ruime ovenschotel
 • Hussel er wat zout, peper, rozemarijn en tijm door de groente in de ovenschotel
 • Roer de uitgeperste knoflook en maizena door het water zodat het klontvrij is en schenk dit papje over de groente
 • Verdeel de kippendijfilet over de groente. Giet de jus uit de pan ook over de schotel
 • Verdeel de verkruimelde geitenkaas over de schotel
 • Zet de schotel 30 – 45 minuten in de oven en controleer of de zoete aardappel gaar is
 • Serveer met de (bloemkool)rijst
 • Als de geitenkaas te hard gaat dek de schotel dan af met aluminiumfolie
 • Eet smakelijk

Om de winnaar van de battle te kunnen bepalen moet je natuurlijk ook de vergelijking kunnen maken. Loes haar recept met geitenkaas is te vinden op https://smullenmetloes.nl/mini-spinazie-brie-quiches/

Met HEEL veel dank aan Ontdek de geit voor hun leuke actie en de geweldige goodiebag. Ik heb er van genoten