Delen is lekker
Shakshuka is helemaal hot. Ze verschijnen in allerlei soorten en maten op internet. Ze zijn makkelijk te maken en smaken heerlijk en net als deze ook nog gezond. Je komt met gemak aan je voorgeschreven hoeveelheid groente.
Deze heb ik gemaakt met een zachte geitenkaas iets aangelengd met melk en daar heb ik met een staafmixer de groene kruiden door gepureerd. De voorbereidingen zijn 10 minuutjes als je de courgette-spaghetti zelf maakt. De kooktijd 15 minuten. Dus in 25 minuten heb je deze maaltijd op tafel.
Ontdek De Geit in Groene Shakshuka
Een gerechtje met groene groentes en kruidenkaas
Porties 4 Personen
Ingrediƫnten
- 400 gr Courgette spaghetti evt. zelfgemaakte
- 200 gr Spinazie vers
- 350 gr Groene asperges
- 15 gr Bieslook fijngesneden
- 15 gr Peterselie fijngesneden
- 15 gr Basilicum fijngesneden
- 15 gr Munt fijngesneden
- 4 st Eieren
- 1 scheut Zonnebloemolie
- 250 gr Geitenkaas zachte
- 1 Scheutje Melk
Instructies
- Maak de courgette spaghetti
- Snijd de onderkanten van de groene asperges en snijd ze in smalle stukjes
- Was eventueel de spinazie
- Verhit een scheut olie in een ruime pan met dikke bodem
- Voeg de courgette spaghetti, groene asperges en spinazie toe, roer deze door en laat heel even warmen
- Maak kuiltjes in de groente en breek boven ieder kuiltje voorzichtig een ei
- Leg een deksel op de pan en laat de groenten 15 minuten zachtjes stoven en de eiren stollen
Geitenkruidenkaas
- Snijd de kruiden en doe deze samen met de kaas en een klein scheutje melk in een kom of blender
- Blender of pureer met een staafmixer alles tot een romige mousse
- Voeg wat zout en peper naar smaak toe
- Haal de pan van het vuur en verdeel wat van de geitenkaasmousse over de groenten en geef er de overige mousse apart bij
- Lekker met (bloemkool)rijst of wat brood.Ook zonder dat is het heerlijk maar dan voor 2 personen